Політика

Кропивницькі депутати звенуться до Уряду через недофінансування медицини

11 червня, на сесійному засіданні, 32 депутати міської ради підтримали рішення звернутися до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо фінансової незабезпеченості галузі «Охорони здоров’я» у Кропивницькому.

У депутатському зверненні зазначено, що обсяг медичної субвенції з державного бюджету для надання вторинної медичної допомоги на галузь «Охорона здоров’я» у Кропивницькому затверджено у сумі 172,7 млн грн, що становить 34% від реальної потреби.

“Ми зверталися в Міністерство охорони здоров’я і в профільний комітет Верховної ради, відповіді такі, що на сьогоднішній день фінансування розраховано за формулою. Якщо коштів не вистачає, то долучаються місцеві бюджети до співфінансування. Просимо кошти на заробітну плату та інсулін,”- доповіла начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук

 
 

Незабезпеченість галузі «Охорона здоров’я» до кінця 2019 року у видатках на заробітну плату з нарахуваннями складає 59,9 млн грн. При цьому, з початку року з міського бюджету за рахунок перерозподілу видатків з інших статей вже виділено на оплату праці медичних працівників 8,3 млн грн. Тобто, без виділення додаткових коштів очікується щомісячне поступове зростання заборгованості із виплати заробітної плати.

Таким чином, у зверненні йдеться про необхідність вирішення вказаної проблеми шляхом внесення змін до Державного бюджету України на 2019 рік у частині збільшення медичної субвенції, зокрема місту Кропивницькому, на загальну суму 67,2 млн грн, у тому числі на оплату праці з нарахуваннями працівникам галузі «Охорона здоров’я» у сумі 59,9 млн грн.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *