Політика

Кропивницький: корупція при держзакупівлях нікуди не зникла

Сьогодні, 28 травня, в приміщенні ПАТ НВП “Радій” проходить галузева сесія “Будівництво. Енергозбереження. Архітектура” Муніципального інвестиційного форуму “TIME to INVEST”. Запрошений голова Конфедерації будівельників України Віталій Грусевич наголосив, що проблема корупційної складової при витрачанні бюджетних коштів у процесі закупівель, досі залишається актуальною. Навіть майданчик публічних закупівель Prozorro не в змозі в повному обсязі запобігти “дерибану” та “схемам”.

“Ніби пишемо правильні закони, але рівень їх виконання, а подекуди й зміст, не відповідають критерію справедливості. Це стосується, зокрема, і монополістів”

Віталій Грусевич підкреслив, що інвестиційний рівень в цілому по державі і регіонам окремо є низьким:

“Уявіть, ринковий державний нагляд відсутній з 2010-го року. Якщо так буде далі, матимемо погані наслідки. Держава позбувається від минулого, але не пропонує нічого нового”, – резюмував голова Конфедерації будівельників України. 

Віталій Грусевич також розгорнуто розповів про реалії BIM-технологій в Україні, які за його словами “не дають можливості красти бюджетні кошти”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *