Політика

В Україні запрацює новий ринок електричної енергії: чи зростуть тарифи?

В Україні запрацює новий ринок електричної енергії. Він буде відповідати стандартам ЄС.

Згаданим Законом передбачено, що новий ринок електричної енергії має бути запроваджено 1 липня 2019 року.

Міненерговугілля та Кабмін вжили всіх необхідних заходів для того, щоб впровадження нового ринку пройшло без жодних потрясінь.

З метою вирішення питань, які виникали при запровадженні нового ринку електроенергії, за участю учасників ринку проведено низку зустрічей та нарад, зокрема, у Комітет ВРУ з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, Міненерговугілля, Н К Р Е К П та Раді Оптового ринку електричної енергії.

Починаючи із 02.05.2019 на щоденних селекторних нарадах у Міненерговугілля також розглядаються проблемні питання, які виникають в учасників ринку при здійсненні тестових операцій на усіх сегментах ринку електроенергії, та обговорюються шляхи їх вирішення. Важливим при введенні нового ринку електроенергії є врахування соціального аспекту. Запровадження нового ринку електричної енергії не має призвести до підвищення цін на електричну енергію для населення.

Головним при введенні нового ринку електроенергії є врахування соціального аспекту. Щоб це не призвело до підвищення цін на електричну енергію для населення.

Для цього Кабінетом Міністрів України запроваджується механізм покладення спеціальних обов’язків, що забезпечуватиме компенсацію різниці між ринковою і регульованою цінами на електроенергію для населення.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *