ПолітикаСуспільство

У Кропивницькому троє вихованців дитячого садка потрапили до лікарні з симптомати інфекційного захворювання

На лікування до інфекційного відділення лікарні потрапили вихованці однієї з груп ДНЗ №62.
У двох постраждалих виділено ротавірус. До того ж за медичною допомогою зверталося ще троє дітей з цієї групи.
 
Для встановлення причин і умов виникнення випадків захворювання 15-16травня Держпродспоживслужба області провела санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу та позаплановий захід у формі інспектування харчоблоку. Були обстежені контактні особи (персонал ДНЗ, діти), досліджено змиви з обладнання харчоблоку та предметів побуту, питну воду, добові проби готових страв.
 
За результатами перевірки закладу виявлено, що група перевантажена, ліжок недостатньо, до того ж на частині з них відсутні індивідуальні покривала, не дотримується погоджене з Держпродспоживслужбою примірне двотижневе меню, наявні порушення при постачанні та зберіганні харчових продуктів тощо.
 
У 9 контактних дітей групи та одного вихователя виявлено антиген ротавірусу, також у двох працівників цієї ж групи (вихователя й помічника вихователя) виділено патогенний стафілокок.
За результатами лабораторних досліджень, в одній готовій страві (суп ячмінний) виявлено бактерії групи кишкової палички, в двох інших стравах (картопляне пюре, биток м’ясний) – загальну мікробну забрудненість, у змивах з обладнання, інвентарю на харчоблоці виявлено патогенний стафілокок та бактерії групи кишкової палички (ентеробактерії, E.coli).
 
Наразі дослідження тривають.
 
У закладі проводяться протиепідемічні та профілактичні заходи з локалізації та ліквідації спалаху.
До завершення карантинних заходів з 16 по 19 травня у групі було призупинено навчально-виховний процес.За контактними дітьми та співробітниками групи, працівниками харчоблоку продовжується медичний нагляд для своєчасного виявлення порушень травлення. Хворі та контактні діти, у яких виявлено антиген ротавірусу, отримують лікування, вихователь відсторонений від роботи і також лікується.

За виявлені порушення вимог санітарного законодавства на керівника закладу складено протокол про адміністративне правопорушення. Наразі встановлюються особи, які допустили порушення в технології приготування страв у дошкільному навчальному закладі, та відповідальні за незадовільний санітарний стан харчоблоку, групового осередку, недостатню обробку виробничого інвентарю, столового посуду для притягнення їх до відповідальності.

Інформація про ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в  комунальному закладі «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 62 «Супутник» комбінованого типу Кіровоградської міської ради» направлена до прокуратури Кіровоградської області, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області для вжиття відповідних заходів реагування.  

Ситуaція пеpебувaє нa кoнтpoлі Гoлoвнoгo упpaвління Деpжпpoдспoживслужби в Кіpoвoгpaдській oблaсті.
Держпродспоживслужба області запропонувала органам влади та місцевого самоврядування терміново провести наради щодо ускладнення епідемічної ситуації перед початком оздоровчої кампанії в області.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *