Політика

Кропивницький художній салон: під загрозою чи маніпуляція підприємця

“Художній салон” у Кропивницькому, який знаходиться на розі вулиць Гоголя та Великої Перспективної, теоретично може “переїхати” в інше місце. Варто зауважити, що “Художній салон” винаймає приміщення на вулиці Гоголя вже протягом 40 років.

Тема вже неодноразово піднімалася громадськістю, а в міській раді з цього приводу зазначали, що можуть надати салону інше приміщення, зокрема, висловлювалася думка про будівлю колишнього Кібернетичного коледжу, де нині тривають ремонті роботи по будівництву нового ЦНАПу. Про це  також говорив 4 грудня 2018 року під час звіту міського голови Андрій Райкович:

“Хіба то художній салон? 50 квадратів… Дійсно справжній художній салон буде працювати в новому комплексі Центру надання соціальних адміністративних послуг. Під нього виділять 400 квадратних метрів”.

Незважаючи на це, містяни продовжують збір підписів за збереження салону у звичному місці. Станом на сьогодні, кількість підписантів сягнула за 3000 осіб. Але підписи збираються жінкою, котра не є працівником “Художнього салону”. В коментарі журналісту “Моє Місто” вона зазначила, що допомагає матері, котра працює в салоні (мовляв, та відійшла по справам).

Втім, виявляється, кропивничан імовірно вводить в оману підприємець, котрий винаймає площу під магазин (договір суборенди) в цій же таки будівлі. Про це повідомив директор “Художнього салону” Андрій Хворост, зазначивши, що працівники салону не ініціювали вказану акцію. За його словами, в цьому питанні вдалося досягти конструктиву з міською владою – дане приміщення буде взяте на баланс управлінням культури і туризму. Відтак, суборендар (власник магазину) не хоче поступатися місцем у самому центрі. Імовірне, саме тому збираються підписи “За збереження художнього салону”. Його директор Андрій Хворост зауважив, що невдовзі проведе прес-конференцію, на якій розставить всі крапки над “і”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *