ПолітикаСуспільство

У дворі кропивницької багатоповерхівки мешканці хочуть збудувати міні-стадіон, але не знають, що частина землі їм не належить

У Кропивницькому мешканці вулиці Героїв України, 14 власними силами збираються облаштувати невеликий футбольний стадіон на власній прибудинковій території.

Про це повідомила голова ОСББ «Світанок 14 ГУ» пані Людмила:

«За кошти батьків хочемо облаштувати для дітей невеликий стадіон. Це не капітальне будівництво – плануємо обгородити його колесами. Написала відповідний лист у міську раду Кропивницького, зараз він на розгляді».

 
 

Голова ОСББ на вулиці Героїв України, 14 розповіла, що земельне управління погодило дану ініціативу, зазначивши, що земля комунальна, а тому особливих перепон для облаштування спортивної локації виникати не повинно.

Натомість жителі будинку на вул. Героїв України, 14 нічого не знають про те, що частина землі їхньої прибудинкової території (мова йде про 1000 квадратних метрів) знаходиться у власності іншої особи. Передача відбулася 10 років тому.

Рішенням міської ради міста Кропивницького від 27 серпня 2009 року було надано погодження передати громадянину Геннадію Мартиненку безоплатно у власність земельну ділянку по вулиці Героїв Сталінграда (біля житлового будинку №14) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

Цим же документом передавалися 1000 квадратних метрів безоплатно у власність громадянці Наталії Проводян по вул. Космнавта Попова (біля будинку №9/2). Згодом земельну ділянку викупив місцевий підприємець, колишній кандидат в депутати міської ради Роман Сидоров. За інформацією, це коштувало йому 42 тисячі гривень. У 2018 році на сесії було змінено цільове призначення ділянки, відповідно до чого чоловік отримав підстави розпочинати будівництво магазину на прибудинковій території. Ситуація викликала неабиякий резонанс у суспільстві.

Про те, чи продавалася комусь земельна ділянка розміром у 1000 квадратів на вулиці Героїв України, 14, наразі невідомо. Голова ОСББ «Світанок 14 ГУ» зазначає наступне:

«Ми неодноразово зверталися у міську раду з проханням передати нам землю в довгострокове користування, оренду, або ж приватизувати. Але нам постійно відмовляють. Зараз, на скільки мені відомо, вносять зміни до законодавства. Втім, конкретної відповіді я не отримала досі».

Найімовірніше, біля багатоквартирного будинку на вулиці Героїв України, невдовзі з’явиться новий міні-стадіон, але відтепер жителі не мають стовідсоткової впевненості в тому, що рано чи пізно до них не прийде невідома особа і не заявить про свої права на частину прибудинкової території, як це сталося на вулиці Попова, 9/2.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *