Політика

Теплогенеруючі підприємства Кіровоградщини заборгували НАК “Нафтогазу” 699 мільйонів гривень

Теплогенеруючі підприємства Кіровоградщини заборгували НАК “Нафтогазу” в сумарній кількості 699 мільйонів гривень. Про це йдеться на сайті НАК “Нафтогаз України.

Загалом по Україні сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, складає близько 37,5 млрд грн, з них за 2019 р. — 15,2 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість збільшилась на 1 412 млн грн (3,9%).

Кіровоградщина не очолює рейтинг боржників, але для порівняння, наш регіон винен “Нафтогазу” на 305 мільйонів гривень більше, аніж сусідня Миколаївська область. Йдеться про газ, використаний для виробництва теплової енергії.
 
Найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Донецької (6,9 млрд грн), Дніпропетровської (6,9 млрд грн), Харківської (4,6 млрд грн), Луганської (1,9 млрд грн), Одеської (1,7 млрд грн), Запорізької (1,4 млрд грн), Львівської (1,3 млрд грн) областей та м. Києва (3,8 млрд грн).

ВАЖЛИВО:

Відповідно до пункту 11 Положення, постачання Компанією природного газу (надання номінацій) виробнику теплової енергії здійснюється виключно у разі виконання останнім, як мінімум, двох умов: укладення з Компанією договору постачання природного газу відповідно до законодавства, а також забезпечення хоча б однієї з передбачених Положенням обов’язкових умов щодо розрахунків за використаний природний газ.

КП “Теплоенергетик” заборгували за спожитий газ 23 мільйони гривень. Це також не найвищий показник заборгованості по Україні, але зважаючи на вищевикладене, підприємство, імовірно, буде дофінансовуватися з міського бюджету, як це було в минулому році.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *