ПолітикаСуспільство

Кропивницький: попри незгоду мешканців та спірні документи, біля дитмайданичка на Попова хочуть будувати магазин

Жителі вулиці Попова вже неодноразово зверталися до очільника міста, виступали на сесії, надсилали запити в ДСНС і прокуратуру з вимогою вивчити ситуацію і вжити необхідних заходів для того, щоб не дозволити місцевому підприємцю Сидорову встановити торгівельну споруду поруч з багатоквартирними будинками безпосередньо на інженерних комунікаціях.

Нагадаємо, 19 грудня, відбулося третє засідання тринадцятої сесії міської ради Кропивницького сьомого скликання, де, з-поміж усіх питань, розглядалася зміна цільового призначення земельної ділянки по вулиці Космонавта Попова (біля будинку №9/2). Дане питання викликало резонанс серед депутатів та спричинило чергову хвилю обурення громади. Редакція тоді готувала матеріал стосовно неоднозначного рішення міської ради щодо зміни цільового призначення та його можливих наслідків. 

Сьогодні, 7 травня, місцевий житель та громадський активіст Станіслав Селін (котрий вже давно веде боротьбу проти імовірного будівництва) повідомив редакції, що на місце прибував все той же підприємець Сидоров. Відповідне відео пан Станіслав опублікував на своїй персональній сторінці в соціальній мережі Facebook.

 
 

Дивіться відео за посиланням: https://www.facebook.com/stanislav.selin/videos/2371844326199052/ 

Громадянин Сидоров та ще одна особа здійснювали відповідні заміри території біля дитячого майданчика. Станіслав Селін викликав поліцію, яка склала протокол щодо вжиття протиправних дій стосовно підготовки  будівництва магазину на прибудинковій території.

Пан Станіслав коментує ситуацію наступним чином:

“Поки приїхала поліція, Сидоров уже поїхав. Варто зазначити, що ніякого будівництва тут проводитися не може. Наразі існує два кримінальних провадження. Перше – щодо видачі землі й зміни цільового призначення. Друге – стосовно імовірної підробки документів. Справа знаходиться на розгляді в прокуратурі. Депутат, який обирався по нашому округу (Віталій Бєлов) подав до суду на рішення міської щодо зміни цільового призначення земельної ділянки. Рішення ще не прийняте”.

Варто зазначити, що Віталій Бєлов після голосування 19 грудня 2018 року вийшов із фракції “УКРОП”, яка підтримала тоді зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки. А керівник фракції ВО “Батьківщина” Олександр Цертій з цього приводу зазначав наступне:

“Відбувається цинічне нехтування інтересів територіальної громади. Просто на наших очах роздаються землі комерційного призначення, але громада не отримує від цього жодних благ, бо орендна плата або кошти за викуп земельної ділянки, що відповідно до законодавства мають визначатися на конкурсних засадах – в бюджет нашого міста не надходять. Інші підприємці роблять запити, звертаються, ми їм надаємо необхідні дозволи на розроблення проектів землеустрою, після чого відбувається земельний аукціон. І якщо вони на конкурсних засадах отримують цю землю в оренду, то сплачують немаленькі кошти в бюджет. Питання зі зміною цільового призначення по вулиці Попова не є виключенням. Це відверто порочна практика, яка ставить інших підприємців та громаду міста в невигідне становище”.

Наша редакція надалі слідкуватиме за розвитком подій навколо земельної ділянки на вулиці Попова 19/2 біля дитячого майданчика, адже незважаючи на справи в прокуратурі, спірні документи та обурення громади, рішення міськради дає можливість спритному підприємцю реалізовувати задумане. Навіть на інженерних комунікаціях біля багатоквартирних будинків.

Додаємо список поіменного голосування в міськраді за зміну цільового призначення ділянки на вулиці Попова 19/2 з “будівництва житлового будинку” на “будівництво об’єкту торгівлі” від 19 грудня 2018 року:

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *