Суспільство

У Кропивницькій центральній районній лікарні лор-відділення не працює майже місяць

У Кропивницькій центральній районній лікарні лор-відділення не працює майже місяць. Про це розповів завідувач відділення Сергій Дікусар, ідеться на сайті Суспільного.

Дікусар розповідає, що 23 червня в одної з працівниць відділення, яка була у відпустці, підтвердили коронавірус. Тоді відділення закрили на карантин.

“Був наказ головного лікаря виписати всіх хворих, а співробітників відправити на самоізоляцію із ПРЛ-обстеженням”, – говорить Дікусар .

26 червня завідувач отримав негативний результат тесту на коронавірус. На роботу вийшов, щоб завершити лікування пацієнта.

“Я приїхав у лікарню з хворим і піднявся в лор-кабінет зі своїм інструментарієм, де розтампонував хворого. Результат оперативного втручання був добрий”.

Опісля того, як Дікусар поїхав із лікарні, йому зателефонував лікар, який залишився в кабінеті, і сказав, що відділення закрили, бо був порушений режим.

За словами Сергія Дікусара, тести на коронавірус у всіх працівників лор-відділення негативні. На роботу вони вийти не змогли, тому що наказом керівника лікарні відділення закрили.

“З 20 ліжок скоротити до 5 і приєднати до хірургічного відділення. В хірургічному відділенні госпіталізуються важкі хворі з гангренами, перитонітами й так далі. Тобто буде інфікування наших хворих”.

Мама пацієнтки лор-відділення Олена Ковтонюк розповідає, після завершення карантину, її 19-річній доньці повинні були зробити операцію з видалення гланд.

“Я в шоці, тому що у нас вже й ускладнення пішли, почалися ревматоїдні прояви хвороби, і як я не намагалася з’ясувати, що сталося, з головним лікарем мене не з’єднували чомусь”.

Працівники лор-відділення пішли на зустріч з керівником лікарні. До них вийшла його заступниця Ірина Дуніна. Вона розказала, що головлікар у департаменті та що ситуацію вона не коментуватиме.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *