Політика

Чиновники Міноборони у Кропивницькому збагатилися на закупівлі вугілля

Військова прокуратура розслідує факти крадіжки бюджетних коштів керівництвом квартирно-експлуатаційного відділу Кропивницького. Про це повідомляє 368.media.

Чиновники КЕТ Кропивницького за результатами проведеної тендерної процедури закупівлі твердого палива, а саме вугілля марки антрацит AM (13-25) і вугілля марки ДГ (13-100), в травні 2018 року уклали договір з ФОП Оксаною Арсірій. Вартість закупівлі склала 5,21 млн гривень при початковій ціні тендеру 5,35 млн гривень.

Оксана Арсірій досить часто виграє різні тендери в Кіровоградській області. Загальна вартість контрактів, згідно з інформацією порталу DoZorro, на сьогоднішній день становить 54 млн гривень.

Слідчі встановили, що підприємець поставив вугілля в значно меншій кількості, ніж було вказано в договорі, а його якість набагато гірше, ніж було передбачено тендерною документацією. Незважаючи на це, КЕТ Кропивницького перерахував всю суму грошей на розрахункові рахунки СПД.

Замначальника управління СБУ в Кіровоградській області відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю про можливі привласнення бюджетних коштів та службовому підробленні з боку посадових осіб КЕТ і ФОП Оксана Арсірій.

Нагадаємо, в 2016-2018 році КЕТ Кропивницького виділив понад 2,5 млн гривень на оплату комунальних послуг, які насправді не надавалися. Порушення виявили ревізори Госаудитслужби. Повідомляється, що відділ оплачував тепло, водопостачання, газ і електрику, які насправді не отримував. Після інспекції порушники компенсували розтрату бюджетних коштів

Показати більше

Схожі статті