Вся УкраїнаПолітика

“Ось так переписується історія”. Порошенко заявив, що особисто виносив загиблих з Маріїнського парку в лютому 2014 року

У понеділок, 18 лютого, в день п’ятої річниці масових вбивств на Майдані, виступаючи в Івано-Франківську, Петро Порошенко заявив, що він особисто виносив загиблих з Маріїнського парку в Києві під час цих трагічних подій. Відео виступу президента на своєму YouTube-каналі виклала журналістка Тетяна Висоцька.

“Я настільки обурена, що не можу не опублікувати це відео. Це – виступ Петра Порошенка сьогодні, 18 лютого 2019 року, через п’ять років після початку кривавої бійні на Майдані. У промові в залі Івано-Франківського театру президент України зі сльозою взявся згадувати цей страшний день. Але, м’яко кажучи, перебільшуючи свою участь і роль в ньому. Почнемо з того, що в 9 ранку беркутівці ще не стріляли. Про інше – взагалі без коментарів … Ось так переписується історія “, – написала Висоцька.

Сам Порошенко дійсно розповідає про ті події так, як ніби він був у самій гущі подій, а учасники Самооборони Майдану зверталися до нього за допомогою.

“Рівно п’ять років тому мій день почався з того, що я вийшов в Маріїнський парк, йшов до Верховної Ради, це було 9.00. Побачив побратимів з 14-ою сотні Самооборони Майдану. Зупинився. Поговорив. Вони звернулися до мене за допомогою, тому що по них стріляють. Пройшов 150 метрів. у фонтана була розташована ланцюг “Беркута”, яка з помповими рушницями стріляла в людей … Вже через 15 хвилин було 11 поранених – на моїх очах. через півтори години – троє загиблих, яких ми намагалися донести до Будинку офіцерів. Ці хвилини, цей день я запам’ятаю на все життя “, – розповів Порошенко.

Відзначимо, що виступ Петра Порошенка відбулося в день, коли “Країна” згадала, як проходили п’ять днів, які привели Україну в нову реальність: з 18 по 22 лютого 2014 року. Ми писали про те, як замість очікуваної зачистки в Києві 18 лютого розпочалися позиційні бої, в хід пішло вогнепальну зброю.

Інформація: “СТРАНА UA”.

Показати більше

Схожі статті