Суспільство

Кіровоградщина у трійці лідерів з показників обсягу намолочених ранніх зернових та зернобобових культур

Сьогодні під час апаратної наради голови Кіровоградської ОВА з очільниками територіальних громад та керівниками структурних підрозділів директорка обласного департаменту агропромислового розвитку Валерія Фурманова повідомила про результати роботи галузі в умовах воєнного стану у 2022 році.

Як акцентувала посадовиця, минулого року аграрії області попри складнощі та ризики виростили достойний урожай ранніх зернових. Разом з кукурудзою валове виробництво зернових культур очікується в обсязі – 4 мільйона 32 тисячі тон. Це на 950 тисяч тон менше проти рекордного 2021 року, але це 3-й показник за весь період Незалежності України.

«По ранніх зернових та зернобобових культурах область увійшла у трійку лідерів по обсягах намолоченого зерна разом з Дніпропетровською та Одеською областями. Найвища урожайність – в Голованівському районі, найбільший валовий збір – в Кропивницькому. Валовий збір пшениці одержано в обсязі 1 мільйон 56 тисяч тон, що більше на 111 тисяч тон, ніж в середньому за останні 3 роки», – повідомила Валерія Фурманова.

Також вона додала, що Кіровоградщина є традиційним лідером по виробництву соняшника.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *