КриміналСуспільство

На Кіровоградщині судитимуть працівника поліції за необґрунтовані приписки пробігу службових авто

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної  прокуратури слідчими ДБР завершено слідство відносно  інспектора групи логістики,  матеріально-технічного забезпечення та зв’язку роти патрульної служби поліції  особливого призначення Головного Управління Нацполіції в Кіровоградській області.

Лейтенанту поліції  інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та  ч.1 ст. 366 ( службове підроблення) КК України.

За даними слідства, патрульний, на момент вчинення  кримінального правопорушення, перебуваючи на посаді інспектора групи логістики, матеріально-технічного забезпечення та зв’язку роти патрульної служби поліції особливого призначення  будучи особою, відповідальною за автотранспортну дисципліну, протиправно використав надані йому службові повноваження, заволодів чужим майном, внісши недостовірні дані  в частині приписок пробігу у дорожніх листах під час експлуатації транспортних засобів за період з листопада 2018 року по травень 2019 року. Внаслідок чого необґрунтовано було списано паливно-мастильних матеріалів в кількості 3 570 л, що призвело до витрати бюджетних коштів на суму понад 97 000 гривен

Наразі досудове розслідування кримінального провадження завершено. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Санкція статті за цей вид злочину передбачає покарання  у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на цей же строк.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *