Суспільство

Вербна неділя на Кіровоградщині: як це буде на карантині

За тиждень перед Великоднем християни святкують вхід Ісуса Христа в Єрусалим, який називають Вербною неділею. Вона припадає в цьому році на 12 квітня, ідеться на сайті Суспільного.

У Кропивницькому освячення верби проводитимуть на подвір’ях храмів. В церкві на богослужіннях зможуть бути присутніми не більше 10-ти людей – разом із священнослужителями.

“Ми слідкуватимо за тим, щоб на подвір’ях не було скупчення людей. Але краще, щоб люди були вдома і не наражали себе на небезпеку”, – розповів секретар Кіровоградської єпархії Української православної церкви протоієрей Роман Кондратюк.

В церкві селища Гірниче кропивницької єпархії Православної церкви України освятять вербу та залишать її біля церкви, – розповів керуючий єпархією єпископ Марк.

“Люди зараз мають берегти себе, богослужіння у нас проводиться в закритому режимі, проте кожен, хто захоче взяти гілочку верби зможе прийти до храму”, – говорить єпископ.

В дев’яти районах Олександрійської єпархії вербу святитимуть в храмах, проте більше , ніж десять чоловік туди не пускатимуть,- говорить Архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп.

“Як це буде практично? Ми вперше в такій ситуації, будемо співпрацювати з поліцією, щоб не було скупчень біля церков. Думаю, багато людей не прийде, слідкуватимемо, щоб всі були в масках і на достатній відстані один від одного”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *