Суспільство

У керівництва “Дніпро-Кіровоград” провели обшуки з вибитими дверима і недопущеним адвокатом – прес-служба

У керівництва ОКВП “Дніпро-Кіровоград” провели обшуки. Заяву про їх зміст і форму оприлюднили на офіційній сторінці Водоканалу.

Там повідомили, що сьогодні, 14 лютого, слідчі поліції у супроводі представників СБУ вкотре і з того ж самого приводу – придбання екскаватора для Смолінського водоканалу та канало-промивного мулососу – прийшли з обшуками додому до в.о. генерального директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Олександра Пісного та радника з питань енергоефективності Сергія Кареліна.

Далі подаємо текст заяви без змін:

“Традиційно шукали міфічну «чорну бухгалтерію» щодо придбання цих двох вкрай потрібних водоканалам і придбаним нижче ринкової ціни транспортних засобів.
 
Чекати на адвоката відмовилися – очільнику ОКВП «Дніпро-Кіровоград» вибили двері в квартиру та вилучили телефон. Так само вилучили телефон і в його радника – Сергія Кареліна.
 
Водночас на усіх об’єктах ОКВП «Дніпро-Кіровоград» пройшли обшуки по іншому кримінальному провадженню від 6.12.2022 року за ведення господарської діяльності з 2020 року. Нагадаємо, в.о. гендиректором підприємства Олександр Пісний призначений з 29 грудня 2021 року. До цього ОКВП очолював Роман Ілик.
 
Мова йде про придбання реагентів, необхідних для очищення води, які за версією слідства, були закуплені за кошти обласного бюджету і не доїхали до підприємства.
 
Вважаємо, що останні пів року у різний спосіб відбувається системна кампанія як із дискредитації головного водопостачальника регіону, так і чинного його керівництва.
 
В умовах війни, коли суттєво зросла вартість складових тарифу, коли населення заборгувало за спожиту послугу майже 140 мільйонів гривень, а юридичні особи – 5,6 мільйонів, підприємство стримує вартість водопостачання і водовідведення, запроваджує енергоощадні технології, модернізує технічну складову, залучає допомогу міжнародних партнерів, а на сьогодні це вже понад 74 мільйони гривень. І постійно підтримує ЗСУ власними донатами – від початку війни 1,5 мільйона гривень працівники скерували на допомогу армії.
 
Наша робота прозора, публічна і конструктивна. Зі своїми споживачами ми перебуваємо на зв‘язку 24/7.
 
Разом із тим, акцентуємо увагу, що вся документація оприлюднена на антикорупційних майданчиках, а не міститься в телефоні в.о. гендиректора та його радника.
 
Керівництво ОКВП «Дніпро-Кіровоград» перебуває на робочому місці і завжди готове відповісти на всі запитання.
 
Ми вкотре закликаємо правоохоронців до цивілізованого діалогу, а також чекаємо реакції на наші чисельні заяви щодо виявлених в ході внутрішніх аудитів зловживань попереднім менеджментом підприємства.
 
Також чекаємо на відповіді поліції, СБУ та прокуратури щодо поширених в умовах війни фейків, покликаних спровокувати паніку серед населення Кіровоградщини.
 
ОКВП «Дніпро-Кіровоград» було і залишається поза політикою. Не потрібно нас у неї втягувати!
Наша робота – забезпечити населення водопостачанням!
 
ОКВП «Дніпро-Кіровоград» залишає за собою право звернутися до керівників Нацполіції, СБУ та Генпрокуратури за наданням правової оцінки діяльності обласних поліції, СБУ та прокуратури на предмет їхньої роботи в інтересах окремих осіб замість державних інтересів”.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *