Суспільство

«Джаз крізь час»: яскравий фінал Квітневих музичних зустрічей в Кропивницькій музичній школі №2

У Кропивницькому XXlV фестиваль «Квітневі музичні вечори в музичній школі №2 імені Ю.С.Мейтуса» дійшов до фіналу. Наш мистецький весняний марафон вивів на сцену більш ніж 200 учнів- учасників, всіх викладачів та концертмейстерів. На всіх концертах незмінними глядачами були батьки, друзі школи, колеги та шанувальники музичного мистецтва.
 
– Ми показали найкраще зі скарбниці світової музичної класики, українських старовинних та сучасних мелодій, камерної, вокальної та інструментальної музики, народне багатство пісенної творчості та танцювальної інструментальної музики. Звучали всі 19 музичних інструментів, на яких навчаються обдаровані діти в нашій школі, – підбила підсумки фестивалю директорка школи Олена Надутенко.
 
– Ми представили і назвали всіх лауреатів та переможців цьогорічних конкурсів різного рівня, а їх чимало. І ось яскраве завершення фестивалю – «Джаз крізь час», де звучала музика свободи, єднання, музика вільних людей. Саме за таке право вільно виявляти свої таланти, незалежність та волю воюють наші захисники!
 
Концерт викликав яскраві, неперевершені емоціі і у слухачів, і у музикантів та поставив барвисту крапку у фестивалі творчих здобутків «Квітневі музичні вечори».
У концертній програмі прозвучали твори:
Генрі Манчіні та Дороні Мергер «Місячна ріка» у виконанні викладача Ольги Черняхович та її учениці Софії Довгаленко, концертмейстер Оксана Осадчук.
 
Тео Маккебен «З тобою завжди було добре» – переконувало чоловіче тріо викладачів у складі Руслана Дороганича, Володимира Лопати та Сергія Слободенюка
 
Альберт Боублил «Мрії, мрії» – закликала юна співачка Анна Бочарнікова, концертмейстер Оксана Бормінцева.
 
Антоніу Жобін «Дівчина з Іпомени» – виконало запальне тріо викладачів у складі Анни Лисенко, Олексія Іванова та Сергія Слободенюка.
 
Світовий хіт Джорджа Гершвіна «Коханий мій» проникливо прозвучав у виконанні дуету викладачів Тетяни Шинкевич та Валентини Кологреєвої.
 
Джордж Гершвін «Чоловік мого кохання» виконувала Трегубенко Ірина, концертмейстер Оксана Бормінцева.
 
Еррол Гарнер –«Misty» у рояля неперевершений Володимир Волошенко та суперстар, улюбленець місцевої музичної еліти Сергій Слободенюк
 
Давні друзі, однокласники та колеги – викладачі Володимир Лопата, Вячеслав Марініч, Сергій Слободенюк та концертмейстер Олександр Сербін повідали про «Шоколадну леді» Хайнца Босса
 
Сандерсон «Song of love» – виконала Яніна Степаненко, концертмейстер Оксана Бормінцева.
Мирослав Скорик – «Нав’язливий мотив» фортепіанний дует у складі викладачів Олени Надутенко та Оксани Осадчук.
 
Оскар Петерсон «Гімн свободи» виконує хор старших класів Камертон Керівник Володимир Кісельов, концертмейстер Олександр Сербін. Доречно підготували цей твір до нашої перемоги!
 
Анатомія стихій «Острів мрій» цей супер популярний колектив немає потреби представляти. Їх знає Украіна!
 
Ну, і як же на джазовому концерті без «Каравана» Дюка Еллінгтона та «По вулицях мегаполіса» Мерфі. І хто б ви думали це виконував ? Таки так! Відновлений склад нашого улюбленого Дикселенду: Олексій Мироненко, Роман Максименко, Вячеслав Мариніч, Ксенія Чуріпа, Володимир Лопата, Олексій Шорсткий, Олександр Сербін та Сергій Слободенюк.
 
Вела програму вишукана леді, прекрасна ведуча Олена Приданчук.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *