Суспільство

На Кіровоградщині облаштовано 555 «Пунктів Незламності»

Про це під час прес-конференції розповів начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Їх в області, як і по всій Україні, почали створювати наприкінці листопада, коли російський агресор почав лупити по об’єктах енергетики. В цих пунктах, попри відключення електроенергії, тепло, є вода, освітлення, медикаменти, мобільний зв’язок, можливість підзарядити гаджети. Частина «Пунктів Незламності» Кіровоградщини облаштовані у будівлях закладів освіти, адже з початку війни саме вони ставали осередками безпеки для тих, хто звертався за допомогою.

“Я дякую освітянам – за те, що навчають діток, а також виконують вагому соціальну функцію – допомога фронту – тисячі «сухих пайків».. Заїхав у Олександрівці у садочок – тривога по троє діток вихователі – няні на собі і – в укриття. У школу прийшов – стоять жіночки – вчителі і готують посилки нашим захисникам. І так по всій області, – констатує Андрій Райкович. – Якщо чесно, то укриття, «пункти Незламності» теж облаштовувались з великою участю освітян. Кожна громада, підприємці, комунальні служби виконали колосальну роботу, щоб облаштувати такі споруди.”

В той же час начальник ОВА наголошує – життя через рік війни ставить нові виклики. Надалі будувати школи, садочки, житло, медичні заклади без сертифікованих укриттів, маючи під боком російського агресора – неможливо!

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *