Політика

Рівні можливості у громаді: у Кропивницькій міській раді готують план дій

У Кропивницькій міській раді розпочалася розробка Плану дій із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків міської територіальної громади. До роботи групи під головуванням заступника міського голови Сергія Колодяжного долучилися секретар міської ради Олег Колюка, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва, заступниця головного управління статистики в Кіровоградській області Алла Кравченко, депутати міської ради та посадовці органів місцевого самоврядування.
 
Перший тренінг з опрацювання методики забезпечення громадянам рівних прав та можливостей на території міста провела ініціатор навчання – голова Кіровоградської асоціації «Громадські ініціативи» Любов Лук’янцева.
 
Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків визнано в усьому світі найважливішим чинником досягнення сталого розвитку для всіх, а також умовою побудови правової та демократичної держави, в якій гарантуються та забезпечуються права і свободи людини. Базовою складовою для застосування гендерних підходів під час формування, реалізації, моніторингу і оцінюванні місцевої політики, а також інформаційним джерелом для оцінювання фактичного становища, потреб та інтересів жінок і чоловіків та їхніх груп є статистика з розподілом за статтю, віком, місцем проживання, наявністю інвалідності та іншими релевантними ознаками.
 
В основу навчання покладений аналіз 226 індикаторів за всіма сферами життєдіяльності громади, у розрізі яких здійснюється збір даних для моніторингу гендерної рівності.
 
Отримані під час тренінгу навички сприятимуть ефективній подальшій роботі із запровадження гендерно орієнтованого бюджетування, розробки нормативно-правових актів, спрямованих на забезпечення системного підходу у провадженні місцевої політики та консолідуванню дій органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, суб’єктів господарювання задля виконання заходів Плану дій із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Кропивницької міської територіальної громади.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *