Суспільство

В Кіровоградській ОВА відбувся круглий стіл щодо актуалізації національно-патріотичного виховання в області

3 лютого за ініціативи заступниці начальника ОВА Колтунової Катерини відбувся круглий стіл щодо актуалізації національно-патріотичного виховання в області.

У зустрічі взяли участь представники структурних підрозділів ОВА, обласної ради, територіальних громад, Українського державного центру національно-патріотичного виховання, керівників закладів освіти та патріотичної спільноти області.

Учасники наради акцентували увагу на інструментах імплементації Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності» в області, стану справ з напрямком на місцях, в закладах освіти, профорієнтаційної роботи серед молоді, проблемними питаннями та шляхами їх вирішення. Під час обговорення присутні обмінялися досвідом та презентаціями кращих успішних практик реалізації проектів і заходів НПВ в області, а також особливостями їх реалізації у 2023 році, зокрема прозвучали пропозиції щодо відновлення курсів української мови, проведення занять з аеророзвідки та підготовки спеціалістів предмету «Захист України».

Окрему увагу присутні приділили найбільш популярним серед молоді та традиційним для нашого регіону проєктам – Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл»(«Джура») та обласному національно-патріотичному проєкту «Захисник Кіровоградщини».

Крім того, на засіданні анонсовано створення в області Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності, яка в подальшому опікуватиметься питаннями формування активної громадянської позиції, духовних цінностей українського народу, оборонної свідомості та патріотизму на Кіровоградщині.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *