Суспільство

У Кропивницькому стартував традиційний «Класик-проект 2023»

Презентацією фільму-концерту «Творчі кольори Юлія Мейтуса» в понеділок, 23 січня, у Кропивницькому розпочався VIІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс української академічної музики «Класик-проект».

– Цьогоріч в Україні відзначається 120 річниця від дня народження геніального композитора Юлія Мейтуса. Всі заплановані в рамках фестивалю заходи присвячені цій визначній даті. Ми намагалися відійти від звичного сценарію святкування, максимально залучити до створення фільму про видатного земляка вихованців нашої школи. Саме вони ведуть у ньому розповідь про життя і творчість Юлія Сергійовича, – зазначила директорка музичної школи №2 імені Ю. С. Мейтуса Олена Надутенко. – До участі в конкурсах зареєструвалася рекордна кількість учасників — 70. Це стало для нас приємною несподіванкою. Те, що ми, попри війну, не відмовилися від проведення цього традиційного фестивалю, є елементом нашого спротиву, нашим способом донести усьому світові, що живемо, працюємо і робимо свій посильний внесок у розвиток української музичної культури.

Фестиваль триватиме до 31 січня. Окрім концертної програми, в дистанційному форматі пройдуть IV Всеукраїнський конкурс-огляд творчості дослідників музичного мистецтва «Мейтусівські читання» та II Всеукраїнський конкурс на краще виконання творів Юлія Мейтуса.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *