Кримінал

На Кіровоградщині викрили членів злочинного угруповання, які організували нарколабораторію по виробництву амфетаміну та метамфетаміну

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність злочинного угрупування, яке спеціалізувалося на виготовленні та збуті наркотичних засобів на території Кіровоградської та Вінницької областей.

У ході досудового розслідування встановлено, що п’ятеро мешканців м. Гайворона, організували нарколабораторію по виробництву амфетаміну та метамфетаміну. Наркотичні засоби в домашніх умовах за місцем свого проживання виготовляв один із членів групи, який володів спеціальними знаннями у хімічній сфері. Збут готової для реалізації наркотичної речовини забезпечували інші учасники групи кількома шляхами: безпосередньої реалізації покупцям із забезпеченням конспірації, через дилерів та так звану систему закладок.

Правоохоронцями проведено низку обшуків за місцями виготовлення наркотиків та адресами проживання учасників угрупування. За їх  результатами вилучено прекурсори, розфасовані психотропи, банківські картки, засоби мобільного зв’язку, а також обладнання для виготовлення та  фасування товару.

Усім членам групи повідомлено про підозру за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наразі ухвалами Ленінського районного суду м. Кіровограда  усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу Управління Служби безпеки в Кіровоградській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *