Суспільство

Підготовка до опалювального сезону: керівники області обговорили з прем’єром готовність до проходження осінньо-зимового періоду

Начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та очільники районів взяли участь у селекторній нараді Прем’єр-міністра України.

Про це повідомили в прес-службі Кіровоградської ОВА.

Учасники наради обговорили поточну ситуацію та першочергові кроки, спрямовані на забезпечення готовності до сталого проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 років.

Прем’єр-міністр акцентував, що при Мінрегіоні вже працює 24/7 структурний підрозділ, що має посилити ефективність штабу з підготовки до опалювального сезону. Крім того, Верховна Рада підтримала урядові законопроекти, які надають можливість покрити різницю в тарифах на місцях і забезпечити економіку проходження опалювального сезону.

За інформацією Міненерго, на сьогодні на складах ТЕС і ТЕЦ уже забезпечено 1,83 млн тонн вугілля від запланованих 2,5 млн тонн. Також у сховищах наразі зберігається понад 12 млрд кубів газу. Як повідомили в Мінрегіоні, плановий показник готовності об’єктів до опалювального сезону на 1 серпня становить 60%. Загалом країна рухається в межах плану (56-58%), деяким областям дано завдання прискоритися.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *