Суспільство

Андрій Райкович: країна має план відбудови

Сьогодні, 2 травня, під час наради з керівниками громад і територій начальник Кіровоградської військової адміністрації Андрій Райкович наголосив на тому, що які б ще випробування ворожою зброєю не виносила Україна, вона має вже план відбудови.

Він розрахований на співпрацю з потужними міжнародними фінансовими структурами. Проте левова частка цієї складної роботи ляже на плечі місцевих громад.

– Ми в числі тих областей, які будуватимуть житло для переселенців. Це солідний проєкт. Не виключено, що будівельні потужності, напевно і людський, професійний ресурс доведеться задіювати з усієї області, – наголосив Андрій Райкович. – Зрозуміло, що пріоритетні території ті, що знищені ворогом. Але і до війни, і зараз кожна область має перелік першочергових – стратегічних проєктів, потреб як у дорожньому будівництві, у реконструкції теплопостачання. Наприклад, для Кропивницького, Олександрії, Світловодська – це важлива комунальна проблема. Чи вода для Долинської.

Нині кожен напрямок економіки: комунальної, гуманітарної сфери, культури, спорту, медицини, освіти – однаково важливий для ефективного розвитку громад і області вцілому. Тому всі наявні проєкти, передпроєктні матеріали мають вже бути актуалізовані, переконаний Райкович.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *