Суспільство

Андрій Райкович: Наша пріоритетна задача – годувати Україну

На Кіровоградщині нині у розпалі польові роботи. Область – у графіку. Про це сьогодні, 04 квітня, під час наради з керівниками громад і територій повідомив начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

– Якщо ми поруч із традиційними культурами збільшимо чи відновимо площі під овочеві та й збільшимо круп’яні, то необхідно подумати не лише про обсяги на продаж населенню, а й про заготівлю продовольства для лікарень, шкіл, садочків, громадського харчування. Це солідний ринок і заробіток для аграріїв. І наша область мусить отримати у цьому сегменті друге дихання! А наступний логічний крок – переробка! Згадайте – заводи продтоварів, консервні цехи. Це – шанс, – наголосив Андрій Райкович.

Важливо не просто експортувати зерно. А освоювати сучасне переробне виробництво, нові технології, нові форми зберігання. Світ потребує великих обсягів продовольства, переконаний начальник обласної військової адміністрації.

– Світ хоче їсти! Щодня! В таких проєктах місця вистачить кожній громаді, кожному господарству, кожному підприємству. Я прошу як керівників територій, так і наші профільні департаменти: економіки, аграрного виробництва, промисловості – паралельно з проєктами, що працюють на оборону, на гуманітарні цілі, взятися серйозно за цю роботу. Це наша із вами пріоритетна задача – годувати Україну.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *