Суспільство

Мешканців центру соціально-психологічної допомоги в Кропивницькому тестували на ВІЛ

Мешканців центру соціально-психологічної допомоги в Кропивницькому тестували на ВІЛ в рамках акції “Я знаю свій ВІЛ-статус. А ти?”

Акцію проводить благодійна організація “100 відсотків життя. Кропивницький” та благодійний фонд “Повернення до життя” з нагоди Європейського тижня тестування, ідеться на сайті “Суспільного“.

Директорка центру соціально-психологічної допомоги Яна Ковальова розповідає про мешканців центру:

“До нас звертаються особи, які звільнилися із місць позбавлення волі, жертви насилля, особи, які постраждали від стихійних лих, або відбувся пожар і де вони проживали проживати неможливо; конфліктні ситуації в родині”.

Про процедуру тестування розказує соцпрацівник організації “100 відсотків життя. Кропивницький” Роман Кузьменко:

“Перед тестом проводиться консультація, до якої входять загальні знання про вірус імунодефіциту і шляхи передачі. Тест триває 15 хвилин. Є реактив для тесту. Набираються дві каплі крові, які поміщаються у лунку і туди капається реактив. Результат готовий через 15 хвилин”.

Тестування пройшов 56-річний Володимир Шевченко. Чому живе в Центрі, розповідати не захотів. Тест на ВІЛ проходив двічі за життя.

“Впевнений на всі сто відсотків, але все одно, як кажуть, на все воля Божа”.

За годину перевірили усіх дев’ять мешканців центру. За словами координаторки проєкту Катерина Тимошенко, усі результати негативні.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *