Суспільство

На Кіровоградщині зробили 2407 бустерних доз проти COVID-19

Про це повідомила вчора, 17 січня, під час брифінгу головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук.

За її словами від початку компанії, за направленням лікарів, всього зробили 473 додаткових доз. Бустерною дозою наразі щеплено 2407 мешканців області.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко, додаткова доза вакцини від коронавірусу не вноситься до додатка «Дія» і не продовжує дію COVID-сертифікату. У свою чергу, люди, які отримали бустерну дозу, зможуть знайти інформацію про неї в державному порталі.

«Запрошуємо населення, хто вже має два щеплення, на третю бустерну дозу для того, щоб продовжити дію сертифікату і бути захищеним», – сказав Олег Рибальченко.

Довідка

Додаткова доза – вводять, щоб убезпечити життя людей, у яких через важкі хвороби дві дози вакцини могли не дати необхідного захисту. Додаткова доза робиться за призначенням лікаря. Бустерна доза – потрібна для того, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується у всіх людей. Робиться через 6 місяців після другого щеплення.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *