Суспільство

Залишилось 12 голосів: кропивничани просять позбавити звання «Почесний громадянин» Євгена Бахмача: петиція

У Кропивницькому в Єдиній системі місцевих петицій зареєстрували звернення щодо відкликання звання «Почесний громадянин міста» у голови Наглядової ради НВП «Радій» Євгена Бахмача.

Із відповідним проханням автор петиції Анатолій Бойко звертається до міського голови Кропивницького.

«Це звання вважається вищим визнанням заслуг перед містом і його жителями. Критерієм надання статусу почесного громадянина міста є, насамперед, оцінка діяльності особи згідно принципу «людина для людини». Персона Євгена Бахамача є дуже суперечливою з низки причин, зокрема, через його попередній досвід управління міським електротранспортом міста Кіровограда. Тоді компанія Євгена Бахмача ТОВ «ЄТК» орендувала цілісний майновий комплекс у комунального підприємства «Кіровограделектротранс», не сплачуючи за це орендну плату. У період управління його фірмою міським комунальним транспортом за безцінь було розпродано тролейбуси й автобуси, котрі купувалися за кошти платників податків. Усі ці схеми були детально висвітлені у засобах масової інформації», – ідеться в тексті петиції.

Анатолій Бойко пише, що «про рівень його соціальної відповідальності як бізнесмена також яскраво свідчить ситуація, котра кілька років тому виникла навколо гуртожитку по вулиці Героїв Сталінграда, 13, коли він намагався виселити людей зі своїх осель (або змусити викупити в нього кімнати) і через суд домагався оформлення нерухомості на НВП «Радій».

«Звання «Почесний громадянин» передбачає значний внесок особи у розвиток місцевої громади, а отже й кожного з мешканців міста. Натомість підприємство «Радій» Євгена Бахмача неодноразово фігурувало в звітах Держфінінспекції про зловживання в системі «Енергоатому», – зазначає Анатолій Бойко.

Нагадав також про скандал із імовірним завдання збитків державі «Радієм» на сотні мільйонів гривень, що «прославив» Кропивнцький на всю країну. В кабінетах співробіиників “Радія” СБУ під час обшуків вилучили мільйони гривень готівкою.

«У кабінетах керівників НВП “Радій” співробітники СБУ спільно з прокуратурою вилучили фінансову документацію, яка доводить проведення оборудки з привласнення держкоштів», – цитує автор офіційну заяву Служби безпеки України.

І додає, що компанії, пов’язані з Євгеном Бахмачем, постійно фігурують у різних кримінальних провадженнях, а «гранітні кар’єри, що працюють на території Кіровоградської області не тільки завдають шкоди навколишньому середовищу, а й мешканцям, котрі проживають поруч. Натомість жодних заходів, які б покращили ситуацію в інтересах людей, не проводиться».

«Зважаючи на вищевикладене, прошу Вас, шановний Андрію Павловичу, ініціювати у Кропивницькій міській раді запуск процедури щодо відкликання звання «Почесний громадянин міста» у Євгена Бахмача», – звертається автор петиції.

Станом на сьогодні, петицію підписали 438осіб із 450 необхідних.

До кінця збору підписів залишилось 17днів.

Підписати петицію можна за посиланням.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *