Суспільство

У Кропивницькому розпочалися підготовчі роботи з реконструкції Центрального скверу

У Кропивницькому розпочалися підготовчі роботи з реконструкції Центрального скверу. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

 Наразі нас чекають роботи із ліквідації аварійних підвалів. Спеціалісти виробничої лабораторії «Будстандарт» та надзвичайники міста провели обстеження підвалів під сквером і їх висновок однозначний — конструкції аварійні. Вода, що постійно стоїть у підвалах, зруйнувала основу цегляної кладки — найперше ми маємо зробити сквер безпечним, – наголосив начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Роман Лунгол.

 – Ще під час переговорів з  інвестором міський голова Кропивницького Андрій Райкович озвучив головну вимогу — максимально зберегти зелену зону скверу, – продовжив далі посадовець.

 За його словами, тут росте 102 дерева, 10 із них спеціалізована комісія визнала сухостоєм і вони підлягають видаленню.

 – Хочу вас і всіх містян переконати, – звернувся до кропивничан Роман Лунгол, – що ми не плануємо бездумно вирубувати дерева. Ми хочемо зробити сквер охайним, впорядкованим і затишним, з новими лавками, освітленням, пішохідними доріжками і фонтанами, де будуть відпочивати наші жителі та гості міста. І лише потім розпочнеться будівництво МакДональдз. Хочу наголосити, що міська влада доклала чимало зусиль, щоб залучити інвестора на цю територію, не так то вже й просто знайти бажаючих вкласти близько 7 млн. грн. у наш сквер, але завдяки тривалим перемовинам ми дійшли згоди, нас почули і ми переходимо в практичну площину співпраці.

 Як розповів Роман Лунгол, підвали засиплють спеціальною сумішшю, що не дає усадки. Наразі у сквері виконуються підготовчі роботи відповідно до зареєстрованого повідомлення про них. До поняття підготовчих робіт належить — огородження будівельного майданчика, демонтаж тимчасових споруд, санітарна обрізка дерев та видалення сухостою — зокрема 10 дерев.

 – Однозначно, спершу буде реконструкція самого скверу, і лише потім будівництво МакДональдз. Містяни побачать спочатку реконструйований сквер. Це була головна вимога міського голови, – підкреслює Роман Лунгол.

Як додала керівниця управління містобудування та архітектури Ірина Мартинова, чітких термінів виконання робіт наразі не визначено.

Триває розробка проєктної документації самого МакДональдз, вона пройде експертизу, будуть укладені договори із підрядною організацією і тільки тоді можна буде подавати документи на отримання дозволу на основні будівельні роботи. Чіткі терміни будуть уже в основному робочому проєкті будівництва.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *