Політика

Депутати з Кропивницького розробили звернення в Кабмін та Верховну Раду

Відповідний проект рішення з’явився на офіційному сайті міської ради міста Кропивницького вчора, 11 квітня. Депутати міськради звертаються до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра звернути увагу й посприяти вирішенню проблеми щодо фінансової незабезпеченості галузі охорони здоров’я в обласному центрі.

Нагадаємо, на останньому засіданні планово-бюджетної комісії, стало відомо про суттєве недофінансування медицини – перш за все, вторинної ланки  (обсяг субвенції з державного бюджету для надання вторинної медичної допомоги затверджено у сумі 172,7 млн грн, що становить 34% від реальної потреби). Тоді Оксана Макарук повідомила, що управлінням охорони здоров’я (яке вона очолює) постійно готуються листи до Міністерства, але належної підтримки і взаєморозуміння поки досягти не вдається. Позиція Міністерства охорони здоров’я за – те, чого не вистачає лікарням, має забезпечувати міська влада (не враховуючи при цьому можливості місцевого бюджету). Наразі Кропивницький лише на 5-7% забезпечений препаратами від орфайнних захворювань (дороговартісні ліки), а коштів на пільгові рецепти держава не передбачила взагалі. 

Саме тому було вирішено підготувати відповідні листи-звернення до ключових органів центральної влади із проханням відреагувати на ситуацію, що склалася.

 
 

 Звернення до Голови ВР Андрія Парубія та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана:

 

Проект рішення, найімовірніше, виноситиметься на розгляд найближчої сесії міської ради.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *