КриміналПолітикаСуспільство

Дві сотні посадовців “постраждали” від корупції на Кіровоградщині за рік

Прокуратурою Кіровоградської області, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, у межах наданих законом повноважень вживаються заходи щодо притягнення осіб до відповідальності за вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень, виявлення причин та умов, що сприяли їх вчиненню, а також невиконанню вимог Закону України «Про запобігання корупції» в інший спосіб, відшкодування збитків, шкоди, завданих державі внаслідок скоєння таких правопорушень.

На сайті обласної прокуратури йдеться, що найпоширеніші правопорушення стосувалися декларування, а також врегулювання конфлікту інтересів.

Так, у році, що минув, органами поліції складено та направлено до суду 399 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень. По кожному судовому розгляду адмінпротоколів, пов’язаних з корупцією забезпечена участь прокурора. За результатами судового розгляду стосовно 198 осіб застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу. До державного бюджету за вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень стягнуто близько 200 тис. грн. штрафних санкцій.

Прокурорами внесено 152 подання, відповідно до вимог статті 65 Закону України «Про запобігання корупції», органам державної влади та місцевого самоврядування з вимогою проведення службових перевірок, у зв’язку з виявленими порушеннями вимог антикорупційного законодавства. За наслідками розгляду подань прокурорів та проведення службових розслідувань до дисциплінарної відповідальності притягнуто 21 посадову особу та скасовано два незаконні рішення.

Прокуратура Кіровоградської області, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції, і надалі вживатиме заходи, спрямовані на притягнення до відповідальності осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *