Суспільство

На Кіровоградщині запрацювала перша «зелена кімната» для роботи з дітьми, які потерпіли від злочину

Учора, 15 вересня 2021 року, у Олександрійському райвідділі поліції ГУНП в Кіровоградській області відбулося урочисте відкриття першої із трьох запланованих по Кіровоградській області «зелених кімнат», де слідчі поліції, ювенальні прокурори, психологи та соціальні працівники матимуть практичну можливість працювати із дітьми – жертвами злочинів, неповнолітніми, які конфліктують із законом, дітьми-свідками кримінальних правопорушень тощо.

Від органів прокуратури участь у заході узяв керівник Олександрійської окружної прокуратури Артем Моргай. Також у заході брали участь представники інших органів та служб, уповноважених на захист прав дітей та протидії насильству, з якими найближчим часом заплановано підписання меморандумів про взаємодію.

Питання необхідності відкриття подібних приміщень активно обговорювалося на координаційній нараді керівників правоохоронних органів області під головуванням керівника обласної прокуратури у серпні цього року.

Робота ювенальних прокурорів на даному напрямі триває у активній співпраці із ГУНП України в Кіровоградської області, Кіровоградською обласною радою та обласною державною адміністрацією, оскільки охорона дитинства є пріоритетом в роботі цих структур.

Принцип «зеленої кімнати» полягає в тому, що дитина, яка знаходиться у вразливому психоемоційному стані, у комфортних насамперед для неї умовах спілкується віч-на-віч із спеціалістом – психологом, а інші учасники слідчої дії знаходяться поза межами кімнати, за спеціальним одностороннім склом, через яке дитина нікого не бачить. Процес спілкування фіксується на відеокамери та у подальшому використовується як доказовий матеріал у рамках кримінального провадження.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *