Суспільство

У Кропивницькому стартувало голосування за проекти громадського бюджету

У Кропивницькому розпочинається голосування за проєкти, які надійшли для участі в конкурсі «Громадський бюджет – 2022».

Протягом чотирнадцяти календарних днів кропивничани мають змогу підтримати проєкти громадських ініціатив, які, на їхню думку, є найнеобхіднішими для міста. Голосування триватиме до 26 вересня  включно на офіційному вебсайті Кропивницької міської ради.

Цього року до голосування у рамках конкурсу «Громадський бюджет – 2022» допущено 36 проєктів громадських ініціатив, серед яких: 33 малих та 3 соціальних.

Проєкти, допущені до голосування, спрямовані на благоустрій мікрорайонів Кропивницького, різних зон відпочинку, покращення умов життєдіяльності та соціальної адаптованості людей з інвалідністю та малозабезпечених осіб, проведення спортивно-масових,  культурно-мистецьких заходів, покращення навчальної та матеріально-технічної бази навчальних закладів, а також інші суспільно-корисні проєкти.

Кожен мешканець міста, якому на момент голосування за проєкти виповнилося 16 років та місце проживання якого зареєстроване на території міста Кропивницького, має можливість підтримати два проєкти: один малий та один соціальний.

Загальна сума реалізації громадських ініціатив становить 5 мільйонів гривень, з яких 15% спрямовуватимуться на втілення соціальних проєктів.

Проголосувати за проєкти конкурсу «Громадський бюджет – 2022» можна тільки онлайн за посиланням https://www.kr-rada.gov.ua/gromadskiy-byudzhet/golosuvannya/.

Відео-інструкція – https://youtu.be/BoOEGgfklMM

Реалізація проєктів-переможців відбудеться вже наступного року.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *