Суспільство

Робота й житло: у Кропивницькому представники трьох ОТГ підписали угоду про співпрацю з ЦДПУ

Сьогодні, 7 вересня,у Кропивницькому Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка підписав договір про з головами Устинівської, Онуфріївської та Ганнівської територіальних громад.

Документ підписали голови об’єднаних територіальних громад та представники вишу.

Укладена угода передбачає освітню, наукову, методичну підтримку громад з боку університету та сприяння освітньо-професійному розвитку різних фахівців у ОТГ.

“Абітурієнт отримає підтримку по цільовому направленню або фінансування з громади. Якщо це, наприклад, спеціальності не педагогічного спрямування, то закінчивши навчання (і навіть на старших курсах), він зможе працювати в громаді. Тому наша основна мета – повернути молодь до регіону і територіальних громад, щоб уникнути кадрового голоду”, – відзначив ректор Євген Соболь.

Партнерство з об’єднаними територіальними громадами проводиться вперше, хоча університет вже має досвід співпраці з іншими органами місцевого самоврядування.

“Дійсно, на селі є кадровий голод в освітній галузі. Не вистачає мовників, викладачів іноземних мов, фізики і математики. Тому ми робимо перший крок на зустріч університету. Стовідсотково забезпечимо роботою.Також громада зобов’язується надати житло”, – зазначив голова Онуфріївської територіальної громади Олександрійського району Віталій Береза.

За його словами, фахівці навчальних закладів відберуть кращих учнів, котрі хочуть навчатися в університеті. Потім на бюджетній комісії та сесії сільської ради буде затверджена кількість абітурієнтів, навчання яких буде оплачувати громада. Після закінчення вишу громада надасть робочі місця, забезпечить житлом та відповідним соціальним пакетом.

Крім того, бібліотека університету надасть доступ до інформаційних ресурсів для працівників закладів освіти громад.

За словами директора бібліотеки Ольги Шульги, планується налагодження електронної доставки документів, яких потребуватимуть у громадах.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *