Суспільство

Як проходив марш на підтримку захисту прав тварин у Кропивницькому (фоторепортаж)

Учора, 5 вересня, у Кропивницькому відбувся марш за права тварин. Такі ж акції проводяться в інших українськиї містах. До заходу долучилися близько ста осіб.

Стартувала хода від готелю “Турист”. Активісти пройшли центром міста до площі Героїв Майдану.

За словами організаторки Всеукраїнського маршу за права тварин у Кропивницькому Тетяни Біловод, перший такий захід проводився у 2017-му році й об’єднав сімнадцять міст. У нинішньому році – тридцять.

“Маємо 11 вимог, вони всі дуже зрозумілі. Я вважаю, що вони повинні бути виконані вже давно. Гуманність завжди на часі. У двадцять першому столітті немає місця для жорстокого поводження з тваринами. Мова йде про закриття хутрових ферм, заборону використання тварин для фотопослуг, закриття дельфінаріїв, закриття контактних зоопарків, використання тварин в цирку”.

До того ж, активісти вимагають забезпечити охорону червонокнижних тварин, які “наразі знаходяться на межі вимирання“.

“Збираємо також підписи для підтримки закриття харківського КП. Там зараз відбувається страшна ситуація з евтоназією безпритульних тварин. Їх збирають з усього міста, але замість того, щоб стерилізувати – піддають великих туртурам. Евтоназія – це не гуманний спосіб збільшення кількості безпритульних тварин”, – каже Тетяна Біловод.

Підписи збирали на площі Героїв Майдану. Відповідні листи планують направити до Уряду, Верховної Ради та Президента України.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *