Суспільство

Проїзд у Кропивницькому знову здорожчає. Райкович пояснив, чому

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович сьогодні, 30 серпня, на апаратній нараді пояснив причини чергового можливого зростання проїзду в комунальному громадському транспорті. Одна з головних – діюче рішення Кабміну щодо перевезення пасажирів виключно на сидячих місцях.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що у Кропивницькому знову може зрости вартість проїзду в міському електричному транспорті та у міських автобусних маршрутах, які обслуговує КП “Електротранс”.Квиток у тролейбусі може коштувати 7 гривень, а проїзд у комунальному автобусі – 8 гривень.

Сьогодні міський голова повідомив, що рівень дотації для громадського транспорту з міського бюджету на рік складає близько 160 мільйонів гривень.

“Надзвичайно великий рівень дотації! І дуже багато людей “філософствують”, особливо ті, хто не платить за проїзд… У тих язики, як лопати – вони у всьому розбираються, дають свої консультації і показують всім пенсійну книжку, мовляв, мають від держави пільги. Але ж за рахунок міського бюджету ці пільги реалізуються. На сьогодні Кабмін не змінив вимогу щодо проїзду в транспорті тільки на сидячих місцях. Законодавчо поки що тільки так. Найпростіший шлях – це закрити ворота тролейбусного парку й на цьому крапка. Але ж у великому місті це неможливо, – зазначає міський голова.

За його словами, у Кропивницькому близько 90 тисяч людей користуються пільгами у громадському транспорті.

“Тому й дотуємо на 160 мільйонів гривень… Тому й постають питання про підняття тарифів. Достатніх коштів немає, щоб переживати такі виклики”, – каже Андрій Райкович.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *