Суспільство

Гранати й тисяча набоїв: у центрі Кропивницького виявили схрон зброї

СБУ виявила схрон зброї у центрі Кропивницького: серед вилученого – протитанкові гранати та понад тисячі набоїв до автомата Калашникова.

Про це повідомили у прес-службі Служби Безпеки України в Кіровоградській області.

У центральній частині Кропивницького виявлено тайник з бойовими засобами ураження. Серед вилученого – реактивні протитанкові гранати та ящик набоїв до автомата Калашникова.

Перевіряється інформація щодо можливого використання виявленого арсеналу для вчинення диверсій або терактів на території регіону.

Схрон зі зброєю та боєприпасами був облаштований у приватному будинку, який знаходиться на одній з центральних вулиць міста.

Встановлено, що тайник обладнав у власному домоволодінні представник місцевих кримінальних кіл. Зловмисник раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці виявили:

-2 реактивні протитанкові гранати РПГ-26,
-артилерійський снаряд,
-понад 1 тис. бойових набоїв калібру 5,45 мм.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.
Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до неї.

Заходи із викриття і блокування правопорушень проводили співробітники Управління СБУ у Кіровоградській області спільно зі слідчим відділом Національної поліції, за процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *