Суспільство

У Кропивницькому з’явилася нова зупинка громадського транспорту — ЦНАП

Нову конструкцію зупинки громадського транспорту у Кропивницькому  біля колишнього кінотеатру «Зоряний» встановили спеціалісти комунального підприємства «Єлизавета». Змінилася і назва зупинки, відтепер водії оголошуватимуть її –  «Центр надання адміністративних послуг».

Акцентував увагу на  актуальності реконструкції пасажирських зупинок в обласному центрі  і міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 13 грудня.

–   Біля колишнього кінотеатру “Зоряний” встановлено нову зупинку. Функціональну, сучасну, але деякі нюанси довелося доопрацьовувати вже в процесі монтажу.  А так не повинно бути. Має бути чіткий типовий проєкт, щоб і громаду могли  поінформувати, що робимо і який має бути кінцевий результат, – наголосив міський голова.

Саме тому очільник міста надав низку доручень щодо підготовки типових проєктів зупинок, які будуть об лаштовані на території міста.

– Архетипи нових зупинок громадського транспорту у Кропивницькому  повинні бути розроблені  раз і назавжди. Можна ж вирішити це питання і затвердити  варіанти для великих і малих зупинок, які будуть на околицях, а які на центральних магістралях, з вайфаєм чи без, які лавочки там мають бути встановлені, біля всіх зупинок урни — це елементарні правила організації громадського простру. Ми вже набагато важливішу справу зробили – створили комунальне транспортне підприємство і укомплектували  його новою технікою.

Особливого контролю міський голова вимагає за громадським порядком, аби і самі зупинки були збереженні в належному стані, і кропивничани були спокійні – з цим він звернувся вже до правоохоронних органів.

Андрій Райкович зауважив, що на тих зупинках, де збирається особливо багато людей, варто встановити камери відеоспостереження, «тривожні кнопки» за потреби в рамках програми «Безпечне місто».

Фото: https://dostyp.com.ua

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *