Суспільство

У Кропивницькому не відміняли автобусне сполучення з областями червоної та помаранчевої зон

На автовокзалі №1 у Кропивницькому не відміняли автобусне сполучення з областями, які потрапили до “червоної” та “помаранчевої” зон за рівнем поширення коронавірусу. З Кропивницького можна автобусом доїхати до Тернополя, який у “червоній” зоні та Івано-Франківська, який у “помаранчевій”. Про це розповіла Суспільному диспетчерка автовокзалу Ольга Мороз. Чому рейс до “червоної” зони не відмінили, каже, не знає. Поділ областей на зони діє відучора. Кіровоградська область увійшла до “зеленої”.

О 10-й годині на платформі автовокзалу №1 у Кропивницькому – автобус сполученням “Рим-Кропивницький”. Україною цей автобус проїжджає 7 областей – каже директор підприємства-перевізника Олег Хащевацький.

“Всупереч всьому їздимо. Черкаси, Київ, Житомир, Рівне, Львів, і на Угорщину”.

В автобусі використовують антисептики та маски.

“В демонстраційних цілях, чесно кажучи. Тому що нереально їхати більше двох діб у масці. Але в умовах карантину їздимо більше двох місяців, то.слава Богу. Ми відслідковуємо наших клієнтів”.

В Україні, як і в Європі діють обмеження – один пасажир на два сидіння.

“Пасажиропотік “просів” зараз. Їде від сили чоловік 20. Серйозна дистанція. Але насправді, коли ти в автобусі їдеш дві доби, будь-яка дистанція символічна, мабуть”.

Кропивничанка Юлія Беженцева каже – в умовах карантину їхати автобусом з Італії комфортніше, ніж до карантину.

“Одна людина на два місця, то було дуже зручно. Маска, миємо руки часто. Де ми зупинялись, то все дуже чисто, все передбачено”.

В касах автовокзалу обмежень щодо продажу квитків немає – каже чергова Ольга Родіонова.

“До Чернівців у нас два рази на день – 15.10, 16.15. Кожного дня. Квитки продаються за 30 днів. Тернопіль о 23.55, 3.10 кожного дня. Вінниця – 3.10, 9.45 , 11.10, 15.10, 23.20”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *