Суспільство

Стало відомо, як у Кропивницькому пройде День Незалежності: триває підготовка

Секретар міської ради Олег Колюка разом із керуючою справами виконавчого комітету міської ради Світланою Балакірєвою провели  нараду з питань підготовки до відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці незалежності України в обласному центрі.

Міський організаційний комітет підійшов з усією відповідальністю до відзначення річниці незалежності. В основу святкової концепції лягла ретроспектива трьох десятиліть з історії України, починаючи з 1991-го року і донині.

– Підготовка до відзначення Дня Незалежності України триває вже пару місяців. Свято пройде під девізом: “Ти у мене одна”, що символізує любов багатьох поколінь до своєї Батьківщини і прагнення до її незалежності. 24 серпня ми вшановуватимемо усіх, хто зробив свій внесок у розвиток держави і міста, героїв, наших захисників.  У цей день все має створювати відповідний урочистий настрій, починаючи від благоустрою в місті і завершуючи візуальною символікою на заходах, – підкреслив Олег Колюка.

Тому члени організаційного комітету разом з іншими учасниками наради — керівниками комунальних підприємств детально обговорили увесь план заходів, визначивши відповідальних за кожен напрям роботи.

Світлана Балакірєва звернулася із закликом до містян у День Державного Прапора і у День Незалежності України вивішати зі своїх помешкань блакитно-жовті стяги і таким чином підтримати загальний святковий настрій.

Керівництво міста також закликає кропивничан одягати вишиванки у ці дні і не оминути своєю увагою святкові заходи, адже кожен зможе знайти собі локації і події до вподоби — організатори про це подбали.

День Державного Прапора у Кропивницькому відзначать ходою від площі Соборної до меморіального комплексу “Фортечні вали”, де відбудуться святкові заходи.

А святкування 30-ї річниці незалежності України розпочнеться 24-го серпня з урочистостей біля будівлі міської ради, де також відбудеться наймасовіше онлайн-виконання державного гімну України. Паралельно свої локації центральною частиною міста по вулиці Дворцовій і до парку Ковалівського розгорне арт-проєкт “Україна 30. Місто і час”. У Ковалівському парку буде представлена виставка-хроніка розвитку провідних підприємств міста “Зроблено в центрі України”. А вздовж Великої Перспективної можна буде ознайомитися із виставкою автомобільної техніки “Колесо історії”. По обіді на площі Героїв Майдану пролунають “30 пісень Української Незалежності” у рамках пісенно-танцювального марафону, а кульмінацією свята стане фестиваль “Рок на Інгулі”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *