ПолітикаСуспільство

Програму щодо містобудівної документації розробили у Кропивницькому

У Кропивницькій міській раді напрацювали Програму розроблення містобудівної документації на 2022-2024 роки. Про це інформує МОЄ МІСТО з посиланням на проект рішення, опублікований на сайті ради.

У документі зазначається, що Програма призначена вирішити проблемні питання стимулювання і розвитку міста, раціонального використання ресурсів та встановлення відповідного режиму забудови територій.

“У разі відсутності плану зонування або детального плану території, передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб забороняється (крім випадків, визначених Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності»), – ідеться проекті рішення.

Обсяг фінансування: 6 979,9 тис. грн.

З-поміж іншого, планується “здійснення робіт із розроблення, оновлення генеральних планів населених пунктів Кропивницької міської територіальної громади” та “регулювання забудови, проведення благоустрою, реконструкція площ і земель загального користування населених пунктів та інших територій”.

Декларується розв’язання проблеми розроблення (оновлення) містобудівної документації; поліпшення роботи щодо збереження, охорони та використання пам’яток архітектури та містобудування, а також районів історичної забудови; розроблення проєктної документації для створення рекреаційних,
історико-культурних територій, об’єктів скверів та окремих зелених насаджень тощо.

Із Програмою можна ознайомитися за посиланням.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *