Суспільство

У Кропивницькому надсилають платіжки за доставку газу, навіть якщо особа ним не користується

Роман Бугрим з Кропивницького отримав платіжку за доставку газу, яким, за його словами, не користувався. За пів року має сплатити майже тисячу гривень.

Роман Бугрим живе в приватному будинку на вулиці Чернишевського у Кропивницькому. В домі газу немає, користується електроопаленням, повідомляє “Суспільне“.

Газ під’єднаний до літньої кухні:

”Газом я не користуюсь більше п’яти років, більше трьох років газова труба опломбована. За послуги з розподілу газу за січень 2020 року прийшла платіжка на сто сорок п’ять гривень дев’яносто одну копійку. За що платити? За те, що мені до пломби доставили газ? Нехай заберуть свою трубу і пломбу”.

Директорка департаменту з обліку природного газу підприємства ”Кіровоградгаз” Ольга Добровольська розповіла, що платити за доставку газу потрібно, навіть, якщо ним не користуєшся але він під’єднаний до будинку. Пояснила, що треба зробити чоловікові, аби не платити за транспортування газу:

”Потрібно, насамперед, розірвати договір, укладений з ”Кіровоградгазом”. Потрібно від’єднатися від газової мережі. Нарахування за транспортування газу припиняють з моменту відключення споживача”.

За словами Ольги Добровольської, за від’єднання від газової мережі треба заплатити понад півтори тисячі гривень.

Адвокат Віталій Рачиць пояснив – за яких умов потрібно платити за доставку газу:

”Послугу потрібно оплачувати тоді, коли її надають. Я рекомендую таким споживачам звернутися до постачальної або розподільчої компанії, які надають послуги, із заявою про проведення перерахунку, корегування даної суми. За умови позитивної відповіді, питання буде вичерпано. Якщо ж ні, то необхідно оформити письмову скаргу до Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг”.

За словами адвоката, якщо скарги не дадуть результату, потрібно подавати позов в суд.

Нагадаємо, з січня 2020 року українці мають платити окремо за спожитий газ і за його доставку. Рішення про встановлення тарифу на послугу розподілу природнього газу Національна комісія з державного регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг ухвалила торік у грудні. 20 січня на сайті Президента України з’явилась електронна петиція, в якій йдеться про скасування ухвали про абонплату за транспортування газу. З необхідних двадцяти п’яти тисяч голосів вона набрала понад тридцять п’ять тисяч.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *