Суспільство

У Кропивницькому з’явиться сквер Праведників народів світу

28 квітня у Кропивницькій міській раді відбулося чергове засідання міської топонімічної комісії.Про це йдеться на сайті міської ради.

Комісія погодила пропозицію Кропивницької єврейської громади про перейменування Скверу «Ятрань» – території навколо монументу жертвам нацизму у Сквер Праведників народів світу.

За інформацією головного редактора газети «України Центр» Юхима Мармера, який презентував на засіданні топонімічної комісії проект єврейської громади, Україна є четвертою країною світу за кількістю праведників – людей, які врятували життя євреїв під час Другої світової війни. У Кіровоградській області медалі «Праведник народів світу» були удостоєні четверо громадян.

Цього дня члени комісії також підтримали ініціативу мешканців вулиці Степана Халтуріна щодо її перейменування на честь відомого в Україні працівника культури і діяча мистецтв, керівника хорової капели Семена Дорогого, пропозицію щодо відновлення інформаційної дошки про присвоєння вулиці імені Гагаріна та клопотання управління освіти Кропивницької міської ради про встановлення пам’ятної дошки видатному педагогу Валерію Едігею.

Ще два питання порядку денного: про найменування відрізку дороги між вулицею Холодноярською та провулком Виноградним проїздом Козацьким та про встановлення пам`ятної дошки лікарю Адаму Чвалінському будуть розглянуті повторно, після отримання та аналізу додаткової інформації.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *