Суспільство

У Кропивницькому за одну годину випала півмісячна норма опадів

Вчора, за одну годину у Кропивницькому випала півмісячна норма опадів.

Таку інформацію озвучили сьогодні, 21 липня, під час брифінгу, участь в якому взяли заступники міського голови Олександр Мосін, Олександр Вергун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко, начальник міськрайонного відділу управління ДСНС України в області Валерій Жилін.

Стихія потужно пронеслася Кропивницьким. Комунальники ще вночі виїхали на ліквідацію наслідків негоди, а працювати є над чим. За інформацією Олександра Вергуна сильний вітер зруйнував 28 дерев, 8 покрівель дахів, затопило 14 під’їздів.

– Комунальні служби одразу почали працювати, тому що ми зрозуміли, що в цій справі важливо поквапитись. Я хочу щиро подякувати усім комунальникам за цю роботу, а також управлінню патрульної поліції та рятувальникам – наголосив Олександр Вергун. – Але це не значить, що вони можуть спочивати. Синоптики знов прогнозують негоду, тому ми стовідсотково готові працювати і далі у посиленому режимі.

Вночі в Кропивницькому виконали вoдopегулювання – спустили pівень вoди в Інгулі, бо її рівень в центральній частині місті зріс на 33 см та на 7 см на Нoвoмикoлаївці.

– Наша АДС отримала понад тисячу дзвінків за цю ніч і намагались якнайшвидше на них реагувати, – повідомив Олександр Мосін. – Водночас я поставив завдання перевірити конструкції шкіл, садочків, медичних та спортивних закладів. Маємо контролювати, як вони пережили негоду.

Підрозділи ДСНС також працювали всю ніч: допомагали прибирати повалені дерева, відкачували з подвір’їв воду, визволяли з водного полону автівки.

Управління капітального будівництва міської ради виконує обстеження приватних будинків, що постраждали від негоди. Висновки оприлюднять згодом.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *