Політика

В обласному центрі триває розробка Стратегії “Кропивницький-2030”

Учора, 15 липня, відбулося засідання керівного комітету із координаційної роботи по розробці проєкту Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади на 2022-2030 роки та перше засідання створеної у рамках проєкту робочої групи “Конкурентноспроможна економіка”.

Загалом же створено п’ять робочих груп за напрямками діяльності, окрім економічного спрямування працюватимуть групи “Розвиток людського капіталу”, “Розвиток інфраструктури”, “Цифровізація муніципального простору” та “Забезпечення екологічного довкілля, ефективне використання ресурсів”. 

– Створення стратегії розвитку громади — дуже відповідальне завдання. Це документ, на базі якого в майбутньому прийматимуться управлінські рішення, затверджуватимуться галузеві цільові програми, який, власне, в багатьох аспектах регламентуватиме життя громади. Від того, наскільки якісно він буде підготовлений, залежатиме успішність реалізації його засад на практиці, – зазначила директор департаменту з питань економічного розвитку Ніна Рахуба.

Першочерговим підготовчим етапом є проведення широкої аналітичної роботи. Група “Конкурентноспроможна економіка”, зокрема, має почати з детального аналізу в своєму секторі, дослідити, якою є реальна ситуація для розвитку підприємництва, фінансові можливості громади, умови для залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій тощо. Наступний етап — визначення конкретних завдань і пріоритетних напрямків.

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *