Суспільство

На Кіровоградщині розслідують факт захоплення землі. Призначено понад 20 експертиз

На Кіровоградщині у справі щодо захоплення земельної ділянки фермерського господарства “Крок” (площею 50 га) призначено 21 експертизу.

Про це стало відомо вчора, 13 липня, під час брифінгу в Кіровоградській ОДА. На зустрічі були присутні представники поліції, фермерського господарства “Крок” та голова облдержадміністрації Марія Чорна.

ПРО ЩО МОВА

Минулого тижня під стінами Кіровоградської ОДА відбувся мітинг – люди стверджували, що у фермерського господарства “Крок” захопили 50 гектарів землі. Сьогодні представниця ФГ розповіла, що фермерське господарства звернулось до поліції із заявою про шахрайство ще в березні. Наразі відкрито кримінальне провадження за відповідною статтею.

За її словами, від імені померлого засновника “Кроку” були надіслані звернення до держреєстратора невстановленими особами:

“Було подано ряд документів, внаслідок чого речове право припинили й відібрали 50 гектарів”.

Слідчий ГУНП Ігор Федорчак заявив, що наразі ведуться слідчі дії: допитано 20 осіб, підготовлено близько 15 клопотань відносно вилучення необхідної документації. У справі призначено 21 експертизу. На ділянку наклали арешт.

“Станом на сьогодні, особи, котрі хотіли обробляти згадану земельну ділянку цього не роблять”, – зазначив правоохоронець.

І додав – розслідування такої категорії кримінальних проваджень потребує значного обсягу слідчих дій. Відтак, ймовірно, слідство завершиться не скоро.

У свою чергу, голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна заявила, що зробить все, аби в Кіровоградській області не було випадків рейдерства.

Зокрема, з цією метою анонсувала запровадження “гарячої лінії” із земельних питань:

“Лінія буде переадресовувати до Департамента агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА. Адже тема (прим. – ринок землі) нова й люди потребують інформації”.

Щодо справи “Кроку”, то об’єктивну оцінку вдасться надати лише після висновків експертиз.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *