Політика

Фонд Держмайна створив онлайн супермаркет інвестицій в рамках малої приватизації

У рамках малої приватизації Фонд держмайна України створив сучасний онлайн-ресурс, завдяки якому кожен може стати учасником аукціону та приватизувати об’єкти нерухомості.

Про роботу нового сервісу розповіла в.о. заступника начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Галина Кравцова сьогодні, 14 травня.

«Онлайн-ресурс privatization.gov.ua працює за принципами зручного інтернет-магазину. Мета його створення – відновлення економіки та перетворення непродуктивних активів на продуктивні, шляхом залучення інвесторів через приватизацію непрофільних для держави об’єктів», – зазначила Галина Кравцова.

За її словами, раніше інформація про об’єкти приватизації друкувалася лише в профільному віснику. Тепер завдяки онлайн-ресурсу, можна знайти усі дані про об’єкт – його статус та фіанансову звітність.

«Аукціони об’єктів малої приватизації відбуваються лише онлайн в системі Прозоро. Продажі. Це не дає можливості обмежити доступ до торгів або створити штучні умови. До початку онлайн аукціону ніхто, враховуючи Фонд, не знає кількості зареєстрованих учасників, їхні назви, імена та початкові цінові пропозиції. Кожному учасникові електронна система призначає порядковий номер, а ідентифікація учасників аукціонів відбувається тільки після завершення торгів і визначення переможця. В Україні на сьогодні близько 3600 державних активів, з яких 1000 – підлягають приватизації. У Кіровоградській області таких об’єктів 40. Нині наше головне завдання – залучити сталі інвестиції, адже на кожну гривню, витрачену при приватизації, додатково вкладається 4-6 гривень у модернізацію активів та створення нових робочих місць», – пояснила посадовиця.

Галина Кравцова також додала, що до об’єктів малої приватизації належать ті, вартість активів яких, згідно з даними фінансової звітності за останній звітний рік, є меншою за 250 млн. грн.

Нагадаємо, в рамках малої приватизації у Кіровоградській області готуються аукціони з продажу понад 30 об’єктів нерухомості, більшість з яких – нежитлові будівлі.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *