Суспільство

У Кропивницькому з’явиться вулиця імені Дона Амінадо

Новозбудована вулиця у Кропивницькому, що з’єднає два історичних райони міста: Кущівку і Арнаутове, буде названа ім’ям Дона Амінадо. Відповідне рішення ухвалила Кропивницька міська рада на своєму засіданні 25 березня.

Як повідомила начальник управління культури і туризму міської ради Анна Назарець, управлінням капітального будівництва вже передбачене передпроєктними розробками будівництво мосту та дороги, яка сполучить Бобринецький шлях і Салганні піски та дозволить організувати у цьому мікрорайоні рух громадського транспорту. Це важливо, адже на Салганних пісках у найближчому майбутньому функціонуватиме сучасна багатопрофільна міська лікарня.

Дон Амінадо – письменник і поет, народився у тодішньому Єлисаветграді 07 травня 1888 року.

«Його вірші та проза в імпресіоністичній манері передають ситуації, типові для свого часу. Амінадо притаманна іронічна дистанція у ставленні до зображуваного, його сатира схильна до дружнього, грайливого гумору, але за легкістю форми не губиться політична та людська серйозність автора.», – так вичерпно дав характеристику творчому стилю і доробку Вольфганг Казак

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *