Суспільство

В одному з супермаркетів Кропивницького продавали неякісну рибу

Недотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів зафіксували фахівці Держпродспоживслужби в одному із супермаркетів у м. Кропивницький. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Підставою для проведення позапланової перевірки торговельного закладу стала скарга споживачки на реалізацію прострочених продуктів харчування.

За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) фахівці Держпродспоживслужби зобов’язали суб’єкта господарювання вилучити з обігу таку продукцію:

  • скумбрія солена, оселедець атлантичний холодного копчення, оселедець слабосолений – риба загальною вагою 9,048 кг зберігалася в холодильному обладнанні за температури +4°С  при необхідних від – 4°С до -8°С (відповідно до етикетки виробника);
  • форель слабосолена – риба загальною вагою 1,628 кг зберігалася в холодильному обладнанні за температури +4°С  при необхідних від – 4°С до 0°С (відповідно до етикетки виробника);
  • оселедець холодного копчення (скибочки), плітка в’ялена – у продукції загальною вагою 3,1 кг вийшов термін придатності.

Також фахівці Держпродспоживслужби надали суб’єкту господарювання припис щодо необхідності усунення порушень у закладі. Невиконання вимог припису тягне застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій.

 
 
 
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *