КриміналПолітикаСуспільство

Колишньому голові Кіровоградської ОДА продовжили дію процесуальних обов’язків

У середу, 20 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на колишнього голову Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на прес-службу ВАКС.

Нагадаємо, правоохоронні органи підозрюють ексголову та колишнього керівника патронатної служби Кіровоградської ОДА в отриманні неправомірної вигоди. Вказані особи за 1,8 млн грн пообіцяли керівнику органу державної влади в області не перешкоджати його службовій діяльності. Суму неправомірної вигоди підозрювані отримували частинами. Так, перша частина неправомірної вигоди склала 100 000 гривень, а вже під час отримання другої частини у сумі 250 000 гривень правопорушників було затримано. Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Підозрюваний зобов’язаний:

  • прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за кожною вимогою;
  • не залишати територію України без дозволу слідчого (детектива), прокурора слідчого судді чи суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання;
  • утримуватися від спілкування з учасниками кримінального провадження з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру, крім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, слідчого судді, суду.

Строк дії ухвали – до 20 березня 2021 року включно.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *