Вся УкраїнаПолітика

Соболєв розповів про антиофшорні ініціативи Тимошенко

Одним із перших кроків нового президента стане деофшоризація економіки. Після виборів Юлія Тимошенко заборонить офшорні схеми, за якими олігархат ухиляється від сплати податків.

Про це заявив заступник голови парламентської фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв під час зустрічі з жителями Приазовського району Запорізької області, повідомляє прес-служба політсили.

Як пояснив народний депутат, головною передумовою сучасних економічних проблем є відсутність єдиних правил для малого, середнього і великого бізнесу. Саме тому підприємці ухиляються від сплати податків, що, в свою чергу, не дає державі можливості ефективно виконувати соціальні функції.

“Зараз вся економіка розділена на два сорти: малий і середній бізнес, які повинні платити податки і соціальні нарахування по повній програмі, і олігархат, який ухиляється від сплати податків через офшорні схеми, що обплутали держава. Використання офшорних юрисдикцій дозволяє великому бізнесу вивозити продукцію за заниженою вартістю, недоплачуючи до держбюджету колосальні кошти”, — зазначив Соболєв.

Він підкреслив, що не варто сподіватися на те, що середні та малі підприємці легалізували тіньові зарплати і припинять мінімізувати податки, коли великий бізнес через офшорні схеми виводить з країни мільярди доларів прибутку.

Деофшоризація країни є одним із ключових положень нового економічного курсу Тимошенко, нагадав Соболєв.

Показати більше

Схожі статті